Google PlusFacebookYoutube
ОУ ГРАФ Н. ИГНАТИЕВ
Основно училище в с. Граф Игнатиево, обл. Пловдив

Материална база

ИНФОРМАЦИЯ

ЗА МАТЕРИАЛНО-ТЕХНИЧЕСКИЯ И КАДРОВИ РЕСУРС

НА ОУ „ГРАФ Н. ИГНАТИЕВ”,

с. Граф Игнатиево, община Марица, област Пловдив

 

Основно училище „Граф Н. Игнатиев” се намира в с. Граф Игнатиево, което е разположено в Тракийската низина на двадесет километра северно от гр. Пловдив.

Двуетажната сграда е построена през 1935-1938 година, като първият от етажите е приземен. Разгърната площ на всеки от етажите е по 306 кв.м., в която се включват по 3 класни стаи, коридори и санитарни възли. На последния етаж са разположени и два административни кабинета /дирекция и деловодство/. Класните стаи са със средна квадратура 60 кв.м. В приземния етаж се намират една класна стая, работилница по трудово обучение и помещение за тихи игри. Площта на покривното пространство е около 500 кв.м. В отделна сграда с площ 119 кв.м. има две функциониращи класни стаи. В двора на училището има и павилион за хранене с площ 64 кв.м.

През месец септември 2009г. благодарение на ръководството на община Марица беше извършен основен ремонт на централната сграда. Старата и неефективна дървена дограма беше подменена с PVC, поставен беше ламиниран паркет и луминисцентно осветление.

Основно училище „Граф Н. Игнатиев” е средищно и в него се обучават 180 ученика от 5 населени места от община Марица и община Съединение. Четиредесет процента от обучаемите са от ромски произход. За пътуващите е осигурен транспорт. Организацията на учебния процес е целодневна / от 7.30 часа до 17.30 часа/, като е осигурено и обедно хранене. В училището работят 15 човека педагогически и 6 непедагогически персонал.

Изготвил информацията: